blog cmj

Curăță-ți rapid casa și bunurile! Leave a comment

        Protejează-te printr-o IGIENĂ bună și corespunzătoare!

Cel mai rău inamic al noului virus este, după cum știți, o igienă bună. Enzimele din săpun sunt de fapt mult mai eficiente decât alcool-ul.

„Membrana (Plicul) care protejează materialul genetic al virusului (ARN) este alcătuită din grăsimi. Această membrană se dizolvă și se descompune atunci când este afectată de enzimele din săpun. Când se întâmplă acest lucru, materialul genetic este distrus și virusul moare.

Virusul nu este un organism viu, ci o moleculă proteică (ADN) acoperită de un strat protector de lipide (grăsimi), care, atunci când este absorbit de celulele mucoasei oculare, nazale sau bucale, își schimbă codul genetic, (mutație) și se transformă în celule agresor și multiplicator. Întrucât virusul nu este un organism viu, ci o moleculă de proteine, acesta nu este ucis, ci se descompune de la sine. Timpul de dezintegrare depinde de temperatură, umiditate și tipul de material în care se află.

Virusul este foarte fragil; singurul lucru care îl protejează este un strat subțire de grăsime. Acesta este motivul pentru care orice săpun sau detergent este cel mai bun remediu, deoarece spuma dizolva grăsimea (de aceea trebuie să frecați mâinile atât de mult: timp de 20 de secunde sau mai mult, pentru a face multă spumă). Prin dizolvarea stratului de grăsime, molecula de proteină se dispersează și se descompune singură.” (studiu realizat de Universitatea Johns Hopkins)

          Igiena bună și personală este desigur cel mai important lucru pentru a preveni infectarea.

Foarte important este să curățați următoarele suprafețele care pot fi infectate cu viruși:

  • ușile de la intrarea în clădiri
  • suprafețele din sticlă
  • suprafețele din plastic inclusiv aparatura casnică din locuințe sau birouri (TV, Laptop, Telefon Mobil, Tablete, etc.)
  • suprafețele din lemn PAL, MDF, Lemn Masiv
  • suprafețele textile
  • înainte și după reparația și întreținerea vehiculelor
  • lucrările de instalare în case și clădiri (lifturi, uși culisante, pardoseli) etc.

Curăță-ți rapid casa și bunurile! Protejează-te printr-o IGIENĂ bună și corespunzătoare!

Spumă Universală Activă pentru Curățat, Degresat și Igienizat Suprafețe!

Excelentă în utilizarea zilnică! Nu irită ochii, pielea și lasă un miros plăcut!

Mănușile de Nitril – Barieră în fața contaminării!

Protejează-ți mâinile!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.