Restaurare faruri: Cum restaurezi farurile masinii tale? Leave a comment

Restaurare faruri: Cum restaurezi farurile masinii tale?

Aspectul masinii

Daca va place sa va pastrati masina curata si stralucitoare, dar uneori, indiferent de ce tratamente aplicam masinii, va fi intotdeauna ceva care va interveni si care poate afecta aspectul. De cele mai multe ori sunt farurile. Cand incep sa devina mate (sau sa se oxideze) acestea vor deveni o adevarata povara. Acest aspect, poate ruina estetica autovehiculului dumneavoastra. Multi soferi presupun ca, odata ce procesul a inceput, nu poate fi inversat. Fie lasa farurile asa cum sunt, fie duc masina in magazin pentru un nou set de faruri. Din fericire, este posibil sa aduceti farurile inapoi la aspectul lor glorios! Restaureaza-ti farurile  usor si rapid cu Kit-ul Restaurare Faruri – WETOR

Restaurarea farurilor pas cu pas (manual):

Curatare

Curatati suprafata farului cu o laveta curata.

Izolare

Mascati zonele de lucru cu hartie de mascare si banda de vopsea pentru a evita deteriorarea marginilor vopsite.

Slefuire (Pregatire)

Slefuirea trebuie facuta foarte riguros, iar suprafata farurilor trebuie slefuita in mod uniform, ceea ce va garanta o finisare perfecta. Procesul de slefuire poate fi realizat in doua moduri: manual sau cu masina. Granulatia de smirghel utilizata va depinde de deteriorarea farurilor.

Daca intentionati sa aveti un finisaj perfect, procesul de slefuire ar trebui sa fie finalizat cu granulatie P1500 pana la P2000.

In procesul de slefuire manuala, trebuie sa foloseasca coala de hartie abraziva rezistenta la apa. Se recomanda ca in utilizarea acestui procedeu sa fie schimbata directia miscarii de slefuire de fiecare data cand se schimba granulatia smirghelului, de exemplu: slefuirea (P180) cu miscari transversale, urmatoarea slefuire (P240) trebuie utilizata cu miscari verticale, cu exceptia marginilor care trebuie slefuite cu atentie pentru a evita deteriorarea.

Dupa terminarea procesului de slefuire, umiditatea trebuie stearsa de pe suprafata farului cu un prosop de hartie. Suprafata farului este uniforma si neteda, alba si fara urme de slefuire. Farurile sunt gata acum sa fie restaurate.

Acest proces este greoi si anovoios. De aceea noi folosim Kit-ul de Restaurare Faruri de la WETOR. Eficient si usor de folosit!

Kit Restaurare Faruri – WETOR 

KIT-ul de restaurare a farurilor este un sistem inovator care permite restaurarea farurilor arse de soare, oferindu-le starea și luminozitatea inițială și finisarea perfectă într-un mod foarte rapid și economic.

Pentru o finisare reusita nu neglijati lucrarile de slefuire. Finisarea nu se face decat atunci cand intreaga suprafata a farului este complet uniforma. Folositi o viteza constanta atunci cand aplicati produsul finit. Nu folositi aceasta metoda atunci cand este vant, aburul va fi dus departe de zona de lucru. Nu uitati, dupa ce reparatia este completa, sa opriti imediat cupa si dupa doua minute introduceti excesul de produs in sticla originala. Procesul de fumigare aduce mai multe avantaje procesului traditional de restaurare. Simplitatea, consumul de timp, reutilizarea produsului sunt principalele avantaje. Aceasta metoda ofera, de asemenea, un finisaj de calitate si durabilitate excelenta.

 

Lasă un răspuns